Skoda Superb Combi (2009 - 2015)

Meer ruimte

"Je kan een euro maar één keer uitgeven", "het moet uit de lengte of uit de breedte komen". Het zijn van die uitspraken waarmee betweterige mensen graag idealisten lastigvallen. Nog vervelender is dat de uitspraken allemaal waar blijken te zijn: een auto is in de regel snel of zuinig, luxueus of voordelig en mooi of praktisch. Maar Skoda is een eigenwijs merk dat graag breekt met de regels. En als er één auto is waar dat voor geldt, dan is het de Skoda Superb Combi.

Autotest | Skoda Superb Combi (2009 - 2015) Meer ruimte

Alleen de uitrusting en gebruikte materialen in het interieur zijn eenvoudig. Verder overtuigt de Skoda Superb Combi met heel veel ruimte en prima rijeigenschappen (1.4 TSI) voor een minimale prijs.

Plus

  • Zeer ruim
  • 1.4 TSI motor is sterk en zuinig
  • Scherpe prijs/prestatie verhouding

Min

  • Op details merkbaar bezuinigd
  • Omslachtige procedure procedure opklappen achterbank

Conclusie

Het is waar wat de betweters, boekhouders en andere bonentellers zeggen: je kan een euro maar één keer uitgeven. Het is daarom zaak die euro zo slim mogelijk uit te geven en dan is de Skoda Superb een prima optie. Alleen de uitrusting en gebruikte materialen in het interieur verraden dat deze Skoda veel voordeliger is dan alle andere auto's van deze omvang. In het dashboard zijn overduidelijk componenten van alledaagse Volkswagens gebruikt; dat is prima, maar het geeft niet het gevoel een bijzondere auto te rijden. Bovendien krijgt Skoda niet altijd de beschikking over de allernieuwste techniek van moederbedrijf Volkswagen.

De Superb Combi biedt veel comfort en tegelijkertijd een prima wegligging. Bovendien is het onderstel volledig aangepast aan het extra laadvermogen van deze stationcar. Desondanks biedt de Superb niet de grandeur en rust die soortgelijke auto's van andere merken wel bieden. In feite voelt deze royaal bemeten Tsjech zo lichtvoetig en wendbaar, dat de Superb rijdt als een kleinere auto.

Dat geldt vooral voor de uitvoeringen met 1.4 TSI motor. Deze relatief kleine motor presteert prima. Daarbij is het verbruik ongekend laag in dit segment en dat maakt het prijsverschil met de concurrentie nog groter. Want de Superb biedt de ruimte van auto's die bij andere merken het dubbele kosten! Dat is dus meer ruimte voor minder geld en hebben die betweters voor één keer geen gelijk gehad.

Skoda Superb 8 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Skoda Superb

8 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Skoda Superb Combi 1.5 TSI ACT DSG Business Edition

59.430 km - 2021 € 28.400,- incl. BTW

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
MHC Mobility
Groningen, NL
Skoda Superb Combi 1.4 TSI 110kw 150pk ACT Style Business DSG, Panoramadak, Leer,Electr. voorstoelen, PDC, Lane assist, Trekhaak, Navi, Achteruitrijcamera,

137.857 km - 2018 € 18.749,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
RD-Techniek
Grootegast, NL
Skoda Superb Combi 1.8 TSI Ambition Business Cruise Clima

112.823 km - 2013 € 13.950,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Veen Auto's
Veendam, NL
Skoda Superb Combi 1.4 TSI 218pk DSG iV Laurin & Klement , Pano dak, Virtual cockpit, Navi, Led / matrix , Electr. verstelb. stoelen met verwarming en venti

11.400 km - 2023 € 46.749,- incl. BTW

Categorie
Stationcar
Brandstof
Hybride
Kleur
Grijs
RD-Techniek
Grootegast, NL
Skoda Superb Combi 2.0 TSI, DSG, Laurin & Klement

99.073 km - 2016 € 26.999,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
RTO Autoservice Stadskanaal
Stadskanaal, NL
Skoda Superb Combi 3.6 FSI Elegance 4x4 Business Line

181.234 km - 2012 € 9.950,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Bruin
Piri cars
Farmsum, NL
Skoda Superb 1.4 TSI ACT Sportline Business NAVI / VELE OPTIES

98.033 km - 2017 € 20.950,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
Renault Herbers
Ter Apelkanaal, NL
Skoda Superb Combi 1.4 TSI iV Business Edition Digi-Cockpit | Trekhaak | ACC | Lane-Assist | Side-Assist | Achteruitrij Camera | Stoelverwarming voor+achter

179.128 km - 2020 € 22.988,- incl. BTW

Categorie
Stationcar
Brandstof
Hybride
Kleur
Grijs
Nijnuis Auto's
Musselkanaal, NL