Mercedes-AMG CLA 45 S

Licht ontvlambaar

Mercedes-Benz is al enige jaren succesvol met modellen die zijn gericht op een groep jonge kopers. Het meest uitgesproken voorbeeld daarvan is de CLA, want die combineert een unieke vormgeving met een sportief karakter. Nu introduceert Mercedes-Benz de ultieme versie van de CLA: de AMG 45 S.

Autotest | Mercedes-AMG CLA 45 S Licht ontvlambaar

De Mercedes-AMG CLA 45 S is een sportwagen in de vorm van een gezinsauto. De prestaties zijn uitmuntend, maar vanwege het korte lontje vraagt dagelijks gebruik grote zelfbeheersing. Snel en capabel.

Plus

  • serieus snel
  • uitstekende rijeigenschappen
  • (nog net) dagelijks bruikbaar

Min

  • hoofdsteunen te laag
  • matige hoofdruimte i.c.m. panoramadak

Conclusie

De CLA 45 S is bedoeld als de ultieme belichaming van de jonge, dynamische modellen van Mercedes-AMG. Ondanks het feit dat de 45 S even ruim, luxueus en veilig is als een standaard CLA, is dit geen gezinsauto met slechts een sportieve ondertoon. Zeker wanneer wordt gekozen voor de 45 S is dit een volbloed sportwagen die toevallig dezelfde vorm heeft als de gelijknamige gezinsauto.

Alhoewel met elektrische aandrijving met minder moeite nog betere prestaties kunnen worden neergezet, heeft Mercedes-AMG er voor gekozen om een 2.0 liter viercilinder tot het uiterste te drijven. Dat resulteert in de praktijk in een licht ontvlambaar karakter met een ongekend agressieve reactie op het gaspedaal, die steevast wordt gevolgd door een enorme slagkracht. Het onderstel, de besturing en de remmen zijn aangepast om dat enorme potentieel maximaal te kunnen benutten.