Skoda Kamiq

Nieuwe smaak, beproefd recept

Bij Skoda draait het om functionaliteit en gezond verstand. Bij een SUV daarentegen gaat het om luxe en overdaad. Toch is Skoda uiterst succesvol met zijn Sports Utility Vehicles. Daarom introduceert Skoda na de grote Kodiaq en de middelgrote Karoq nu de compacte Kamiq. Wat is het geheim achter het succes van de SUV's van Skoda en zal de Kamiq daar ook van profiteren?

Autotest | Skoda Kamiq Nieuwe smaak, beproefd recept

De Skoda Kamiq is een compacte SUV waarbij het draait om functionaliteit en bescheidenheid. Rijdt prima, maar het verschil met de Skoda Scala is teleurstellend klein.

Plus

  • ruim en praktisch
  • moderne uitrusting
  • prima rijeigenschappen

Min

  • storend trage werking infotainment-systeem
  • beperkte aandacht voor actieve veiligheid
  • overbodige elektrisch bedienbare achterklep

Conclusie

Weet Skoda het inmiddels beproefde recept dat de grote Kodiaq en de Karoq succesvol maakte ook op de compacte Kamiq toe te passen? Ja en nee. Ja, door het weglaten van alle overbodige zaken is ook de Kamiq een verstandigere auto dan veel concurrenten. En door nadrukkelijk te kiezen voor alleen gebruik op de openbare weg (en niet in het terrein) is het weggedrag vrijwel even goed als dat van een gewone personenauto.

Tegelijkertijd pakt het recept van weglaten en nadruk leggen op functionaliteit dit keer anders uit. Een compacte SUV of crossover heeft van nature al veel gelijkenissen met een compacte personenauto. Door dit verschil nu nog kleiner te maken, is de meerwaarde van de Kamiq boven een compacte personenauto gering. Op een spannend front na, is het uiterlijk van de Kamiq bijzonder tam. De zit achter het stuur geeft geen machtig of bijzonder gevoel. De uitrusting en aankleding van het interieur is zelfs exact gelijk aan de Skoda Scala waarop de Kamiq is gebaseerd. Een groot voordeel: juist omdat de verschillen zo klein zijn, is het prijsverschil met een gewone personenauto ook gering.

Skoda Kamiq 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Skoda Kamiq

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Skoda Kamiq 1.0 TSI Active - Mooie Velgen - Bluetooth - Cruise Control - LED Koplampen - Airco - Bovag Garantie

47.773 km - 2020 € 20.950,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Virena Stadskanaal
Stadskanaal, NL