Volkswagen Beetle Dune

Nog leuker

De Beetle is het visitekaartje van Volkswagen. De Beetle combineert namelijk het uiterlijk van het meest succesvolle model van Volkswagen ooit met de huidige stand van de techniek. En daarmee is de Beetle ook nog eens de leukste Volkswagen van dit moment. Toch zegt de fabrikant dat het nog leuker kan: namelijk met de Beetle Dune...

Autotest | Volkswagen Beetle Dune Nog leuker

Volkswagen maakt de Beetle nog leuker. In de Dune-uitvoering krijgt de Beetle een avontuurlijke uitstraling. Het verhoogde onderstel zorgt als bonus ook nog eens voor extra comfort.

Plus

  • avontuurlijke uitstraling
  • uiterst comfortabel

Min

  • stuurt minder strak dan een gewone Beetle
  • karakterloze dieselmotor (niet in Nederland verkrijgbaar)

Conclusie

Volkswagen wilde de Beetle nog leuker maken. Dat doet het merk door de auto aan te kleden als de Buggy van weleer. En het moet gezegd worden: met uiterst beperkte middelen is Volkswagen er in geslaagd de Beetle een avontuurlijk tintje te geven.

En juist door te kiezen voor beperkte aanpassingen is de Beetle Dune even degelijk en verstandig als de gewone uitvoeringen. Het iets verhoogde onderstel maakt de Beetle Dune niet terreinwaardig, maar zorgt in plaats daarvan voor iets meer comfort.