DS3

Sacrebleu!

Auto's zijn emotie. Hoe goed een auto ook rijdt, hoe veilig een auto ook is, als de verpakking niet deugt, zal een auto niet verkopen. Om aan uiteenlopende smaken te voldoen zijn er vele merken en modellen! Sinds kort is daar een nieuw merk bijgekomen: "DS" wil verleiden met Franse flair en gedurfd design.

Autotest | DS3 Sacrebleu!

De Citroen DS3 gaat voortaan door het leven onder de merknaam DS. Dankzij een facelift ziet het model er goed uit en is de techniek weer bij de tijd. De rijeigenschappen zijn prima.

Plus

  • vlotte en relatief zuinige motoren
  • geslaagde vormgeving
  • prima weggedrag

Min

  • veiligheidsgordels niet in hoogte verstelbaar
  • model is merkbaar op leeftijd

Conclusie

De DS-modellen van Citroën gaan voortaan door het leven onder de merknaam DS. DS is bedoeld als premiummerk dat zich onderscheidt met Franse flair en eigenzinnige vormgeving.

Omdat de DS3 technisch gezien een model op leeftijd is, realiseert DS zich dat dit premium-model geen meerwaarde biedt zoals een BMW, Mercedes-Benz of Lexus dat wel doen. Die merken bieden geavanceerde techniek waarmee een auto echt meer functionaliteit (veiligheid, gemak, milieuvriendelijkheid) biedt.

In plaats daarvan vergelijkt DS zichzelf graag met merken zoals MINI, Lancia of (met de duurdere modellen) Jaguar, waarbij het vooral om de beleving gaat. En in dat licht bezien is de DS3 zeer geslaagd: even verstandig als een doorsnee auto, maar dan in een eigenzinnige en onmiskenbaar Franse verpakking. Sacrebleu!