Jaguar F-TYPE Coupe

Feest type

Een Jaguar is een auto voor nette mensen. Een Jaguar is bedoeld voor mensen die willen leven in stijl, klasse en comfort. Tot nu toe was zelfs de meest sportieve Jaguar daarom sneller dan de andere modellen, maar nog steeds gedistingeerd en beschaafd. Maar... omdat zelfs de gegoede klasse zich wel eens laat verleiden tot een feestje is er nu de nieuwe F-TYPE. Vergeet de etiquette en maak kennis met Jaguars nieuwe sportcoupé.

Autotest | Jaguar F-TYPE Coupe Feest type

Jaguar moet verjongen en dat geldt dan vooral voor de kopersgroep. Met de F-TYPE heeft Jaguar alles in huis om een jongere groep kopers aan te spreken, want de auto is razendsnel en bloedmooi.

Plus

  • heel veel rijplezier
  • geslaagde vormgeving
  • nette prijs

Min

  • matige kwaliteit infotainment
  • merkbaar zwaar

Conclusie

Na vele snelle doch comfortabele coupés, gooit Jaguar het met de F-TYPE over een andere boeg. De F-TYPE is op de eerste plaats een sportwagen en pas op de tweede plaats een comfortabel vervoermiddel. Het feestje begint met een onwaarschijnlijk fraai lijnenspel, dat wordt voortgezet in de fraaie cabine. Door te kiezen voor een relatief kleine motor in combinatie met een supercharger is de F-TYPE niet alleen sterk, maar ook eens bovengemiddeld levendig. Het weggedrag is goed, maar niet zo compromisloos als Jaguar in de brochures wil doen geloven.

Het resultaat is een auto die de concurrentie in absolute zin niet achter zich zal laten. Als het echter gaat om de beleving, het spektakel en niet te vergeten het uiterlijk dan overtuigt de F-TYPE als geen ander. In vergelijking met soortgelijke auto's van andere merken, ligt de prijs van deze Jaguar een stuk lager. Ook dat is reden voor een feestje!