Volkswagen Beetle Cabriolet

Volksfeest

Het idee achter de Volkswagen Beetle lijkt eenvoudig: laat een oude legende herleven met de middelen van nu. De kunst daarbij is om het karakter van de originele Kever te behouden, maar alle nadelen van weleer te doen vergeten met moderne techniek. In het jaar 2000 liet Volkswagen de Beetle opnieuw het levenslicht zien en toen was de balans tussen oude glorie en nieuwe techniek niet optimaal. Daarom is het nu tijd voor de tweede nieuwe Kever, simpelweg "Beetle" genaamd.

Autotest | Volkswagen Beetle Cabriolet Volksfeest

De nieuwe VW Beetle (2013) is er nu ook als cabriolet. Ruimer, sportiever, zuiniger en sneller dan de vorige generatie. Maar in vergelijking met andere cabrio's veel compromissen vanwege het uiterlijk

Plus

  • ijzersterk image
  • sterke, zuinige 1.4 TSI motor
  • even veel bagageruimte met dak open en dicht

Min

  • veel turbulentie met open dak
  • weinig ruimte achterin

Conclusie

De nieuwste generatie van de Volkswagen Beetle is nu ook verkrijgbaar als cabriolet. Ten opzichte van de vorige generatie (uit het jaar 2000) is de nieuwe Beetle ruimer, sportiever, praktischer, sneller en zuiniger. Ondanks de moderne techniek heeft de Beetle nog steeds alle charme van het origineel uit de vorige eeuw.

Ten opzichte van zowel de gewone Beetle als moderne cabriolets biedt de Beetle minder comfort. Met geopend dak krijgt de rijwind op hoge snelheid de overhand en is het met het plezier gedaan. Daar staat tegenover dat het gevoel van vrijheid juist groter is en de Beetle een unieke charme heeft die geen enkele andere auto kan overtreffen; oud of nieuw.