Land Rover Discovery 4

Ontdekkingsreiziger

SUV's zijn populair. Bijna ieder merk heeft wel één of meerdere van dergelijke luxe terreinauto's in het programma. Maar bijna alle exemplaren staan zo ver van het origineel af dat ze er nog wel stoer uitzien, maar in het terrein weinig tot niets meer presteren. Er is echter een SUV die minstens zo ruim en luxueus is als de rest, maar wél in staat is tot serieus terreinrijden. Autozine ontdekte die aangename uitzondering op de regel in de Schotse hooglanden: de Land Rover Discover 4.

Autotest | Land Rover Discovery 4 Ontdekkingsreiziger

De Land Rover Discovery 4 is een echte, haast onoverwinnelijke terreinauto. Dankzij slimme techniek kan iedereen met de Discovery terreinrijden. De uitrusting is die van een luxe reisauto.

Plus

  • zeer capabel off-road
  • luxueus
  • ruim en praktisch

Min

  • slechts voldoende goed op de openbare weg
  • merkbaar groot en zwaar
  • hoog verbruik

Conclusie

De Discovery 4 onderscheidt zich van andere SUV's door het feit dat deze Land Rover als één van de weinige nog in staat is tot serieus terreinrijden. Al in de standaarduitvoering kan de Discovery 4 meer dan de concurrentie alleen kan met speciale off road packages. Terrain Response zorgt ervoor dat iedereen die het stuurwiel de juiste kant op laat wijzen, serieus terrein kan rijden.

Helaas weet de Discovery 4 niet het onmogelijke te presteren. De rijeigenschappen op de openbare weg zijn niet zo goed als die van SUV's die in het terrein niets presteren. Bovendien is het verbruik door de het complexe mechaniek (nog) hoger dan bij andere SUV's.

Als het gaat om luxe en comfort, kan de Discovery 4 zich wel moeiteloos met de concurrentie meten. Bij de keuze rest uiteindelijk de vraag: wordt de auto gebruikt voor woon-werkverkeer of voor echte ontdekkingsreizen?

Land Rover Discovery 3 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Land Rover Discovery

3 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Land Rover Discovery 4.4 V8 SE 14500 ex btw

217.261 km - 2006 € 17.950,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Larocenter
Slochteren, NL
Land Rover Discovery 2.7 TdV6 HSE Premium Pack Vd 1e eig,duurste uitv Gereviseerde motor bij 262.000 km wekelijk in Top staat

262.657 km - 2008 € 12.950,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Diesel
Kleur
Grijs
Onlineautogoedkoop
Cruquius, NL
Land Rover Discovery 2.5 Td5

254.470 km - 2001 € 4.750,-

Categorie
Overige
Brandstof
Diesel
Kleur
Overige
N.K. Automotive
Stadskanaal, NL