Nissan Murano

Verandering van spijs doet eten

Stel u rijdt een luxe sedan, maar wil een keer iets heel anders. Die "andere" auto moet minstens zo veel luxe en rijplezier bieden als de huidige auto; nog meer is natuurlijk nog beter. In dat geval brengt Nissan de geheel nieuwe Murano graag bij u onder de aandacht. Maar is een terreinauto daadwerkelijk een alternatief voor een luxe reisauto?

Autotest | Nissan Murano Verandering van spijs doet eten

De Nissan Murano is niet bedoeld als terreinwagen, maar als origineel alternatief voor een luxe auto. Voor een SUV rijdt de Murano uitstekend, maar niet zo goed als een gewone auto.

Plus

  • prima weggedrag voor een SUV
  • zeer ruim en luxueus
  • moderne, vernieuwende techniek

Min

  • fors verbruik t.o.v. prestaties
  • achterklep opent niet ver genoeg

Conclusie

Is de Nissan Murano een goed alternatief voor de traditionele luxe sedan? Ja en nee. Om met het laatste te beginnen: de Murano is en blijft een SUV. Dat betekent dat de auto groot en zwaar is, hetgeen de rijeigenschappen, de prestaties en het verbruik niet ten goede komen. Alhoewel de Murano prima stuurt voor een SUV, staat het weggedrag zeker niet op het niveau van een luxe reisauto.

Maar een SUV heeft ook een aantal belangrijke voordelen. De hoge zit geeft een beter zicht over het verkeer en dat maakt het rijden minder inspannend. De enorme omvang van de auto geeft een zekere rust en stabiliteit. Bovendien horen bij royale buitenmaten ook royale binnenmaten: de Murano is ruimer en praktischer dan menig sedan. De nieuwe Nissan Murano krijgt een zeer uitgebreide standaarduitrusting mee en vormt op het punt van luxe en comfort absoluut een alternatief voor de luxe sedan. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat de geheel nieuwe Murano een keer echt helemaal anders is.