Hyundai Accent

Het oog wil ook wat

Afgelopen zomer verscheen de geheel nieuwe Hyundai Accent op de markt. Die werd direct door Autozine getest. Maar die eerste testauto was een sedan, iets waar de gemiddelde Nederlander niet op zit te wachten. Dergelijke auto's "met kofferbak" zijn echter razend populair in het verre Oosten en daarom koos Hyundai ervoor die variant eerst in productie te nemen. Maar nu is de Accent er ook als hatchback: tijd om de oren en vooral ogen de kost te geven bij deze tweede kennismaking.

Autotest | Hyundai Accent Het oog wil ook wat

De Hyundai Accent sedan is een prima auto voor weinig geld. De Accent drie-deurs hatchback is net zo verstandig, maar koppelt daar een meer aansprekende vormgeving aan toe.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • goede prijs/prestatie verhouding
  • rijdt, stuurt, remt en schakelt prima

Min

  • achterruitjes niet te openen
  • fabrieksverbruik lastig te realiseren
  • kleine ergonomische missers

Conclusie

Het oog wil ook wat. Dat is bewezen met deze tweede test van de nieuwe Hyundai Accent. De eerste kennismaking was met de Accent sedan en toen luidde de conclusie: prima auto voor weinig geld. Maar aantrekkelijk of opwindend was de sedan allerminst. De nu gereden rode hatchback geeft vanaf het eerste moment een positief gevoel en dat vertaalt zich in meer rijplezier.

De Accent hatchback is voordelig, maar wel compleet en degelijk afgewerkt. De geteste auto voelt daarom zeker niet als een goedkope budgetauto. Technisch is de hatchback gelijk aan de sedan en dat betekent een onderstel dat iets minder rustig is dan dat van de duurdere concurrenten. In de dagelijkse praktijk is de Hyundai Accent 3-deurs een prettig sturende, remmende, schakelende en presenterende auto die er ook nog eens leuk uitziet!

Hyundai Accent 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Hyundai Accent

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Hyundai Accent 1.4i Dynamic ALLE INRUIL MOGELIJK

132.400 km - 2010 n.o.t.k.

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
CarFix-Veendam
Veendam, NL