Hyundai Coupe (1996 - 2001)

Macho of minkukel?

Op zoek naar een middenklasser valt het oog ineens op de Hyundai Coupé. De auto heeft hetzelfde prijskaartje als de rest maar oogt beduidend spannender. Volgens het boekje gaat het hier om een echte sportwagen die moderne techniek, een hoog veiligheidsniveau en indrukwekkende prestaties combineert. Bovendien is de Hyundai Coupé een 2+2 zodat de auto voldoende zitplaatsen biedt voor een gezin met kleine kinderen. Te mooi om waar te zijn?

Autotest | Hyundai Coupe (1996 - 2001) Macho of minkukel?

De Hyundai Coupe (1996 - 2001) is geen sportwagen tegen een spotprijsje. Het is wel een praktische auto met gemiddelde rijeigenschappen in een originele verpakking.

Plus

  • gedurfde vormgeving
  • praktisch en toch een coupé
  • complete uitrusting

Min

  • niet zo snel als beloofd
  • vage besturing rond middenstand

Conclusie

Een eche sportwagen voor een middenklasserprijs? Nee. Daar is deze Coupé niet gemeen, communicatief of snel genoeg voor. De gemiddelde chauffeur wil ook helemaal geen gemene en onhandelbare sportwagen. Indrukwekkende cijfers van de fabrikant zijn vooral leuk op feestjes en partijen, maar aan het einde van de dag moet de auto vooral gemakkelijk en veilig vervoer zijn. En dat is waar de Coupé scoort: een gelikt uiterlijk gecombineerd met praktische gebruiksmogelijkheden en een royaal uitrustingsniveau.

Puur rationeel beschouwd kan voor beduidend minder geld een snellereof luxere auto worden gevonden. Wie echter voor de unieke combinatie van het uitdagende uiterlijk en de goede gebruiksmogelijkheden van de Hyundai Coupé valt, doet niettemin een verantwoorde koop aan deze wild uitziende familie-coupé.

Hyundai Coupe 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Hyundai Coupe

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Hyundai Coupe 2.0i-16V Dynamic ALLE INRUIL MOGELIJK

262.807 km - 2004 n.o.t.k.

Categorie
Sportwagen/Coupé
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
CarFix-Veendam
Veendam, NL