Daihatsu YRV

Yellow Racing Vehicle

De "mini MPV" is inmiddels een bekend verschijnsel op de Nederlandse wegen. Bijna ieder merk heeft er wel één in het programma en die van Daihatsu heet "YRV". Dit "Young Recreational Vehicle" is een van de meer recente mini MPV's en valt op door zijn vlotte lijnen en "tribune opbouw". Om het leveringsprogramma aan de bovenkant af te maken, introduceerde Daihatsu recentelijk een heel bijzondere YRV die dankzij een turbomotor de vlotte lijnen met dito prestaties moet ondersteunen. Naar zo'n auto moet je niet kijken, daar moet je mee rijden! Dus neemt Autozine het "Yellow Racing Vehcile" grondig onder handen!

Autotest | Daihatsu YRV Yellow Racing Vehicle

De Daihatsu YRV Turbo is een auto met de afwerking en het gevoel van een gewone YRV en de prestaties van een dubbel zo dure sportwagen. Daihatsu verdient een groot compliment voor de motor.

Plus

  • heel snel, heel leuk, heel geel
  • veel passieve veiligheid
  • ruim en praktisch

Min

  • onderstel nauwelijks berekend op snelheidspotentieel
  • matige voorstoelen
  • op details duidelijk bezuinigd

Conclusie

Is de Daihatsu YRV turbo het ideale scheurijzer voor wie zich wil onderscheiden maar geen oneindig groot budget meebrengt? Ja en nee. Heel kort gezegd is de YRV turbo een auto met de afwerking en het gevoel van een gewone (voordelige) YRV en de prestaties van een dubbel zo dure sportwagen. Daihatsu verdient een groot compliment voor de motor die fantastisch presteert en net zo makkelijk heel beschaafd en zuinig kan rijden.

Het onderstel heeft echter meer moeite met al het motorgeweld en beperkt de YRV turbo daarom vooral tot sprints op het rechte eind. Het sequentieel schakelen op het stuurwiel verhoogt de pret, terwijl de conventionele automaat vooral in de stad heel prettig is.