Nissan Murano (2002 - 2007)

Overmacht

De Nissan Murano is sinds kort op de Nederlandse markt. Toch is het geen nieuwe auto, want de grote SUV is al enkele jaren te koop in Amerika. De Murano oogt echter zo modern, dat het lijkt alsof de auto de tijd juist ver vooruit is. Waarom brengt Nissan deze bijzondere verschijning nu pas in Europa op de markt? En wat gaat er schuil achter dit futuristische uiterlijk?

Autotest | Nissan Murano (2002 - 2007) Overmacht

Onder het futuristische koetswerk van de Nissan Murano gaat een luxe auto schuil met de genen van een terreinwagen. Schuwt het terrein niet, maar vooral gemaakt voor luxe en comfort.

Plus

  • overtuigt met luxe en overmacht
  • geslaagde en onderscheidende vormgeving
  • nette prijs/prestatie verhouding

Min

  • lange veerwegen
  • matige kwaliteit audiosysteem
  • te brede stoelen

Conclusie

Nissan had al de Terrano, Pathfinder, Patrol en X-Trail. Waarom dan ook nog de Murano? Het antwoord is dat Nissan in de klasse van de echte werkpaarden goed was vertegenwoordigd, maar nog ruimte zag voor een uiterst luxueuze SUV. De Murano had zich inmiddels bewezen in Amerika, dus Nissan zag de kans schoon een bestaande auto aan te passen voor de Europese markt en een gat in het leveringsprogramma te vullen.

De Amerikaanse basis is nog steeds onmiskenbaar en vormt tegelijkertijd een voor- en een nadeel. De rijeigenschappen zijn goed, maar blijven nog steeds achter bij die van een gewone personenauto. Bovendien zijn de stoelen erg breed, terwijl de hoofdruimte juist beperkt is. De vormgeving valt juist wel in de smaak bij de Europeaan. Bovendien weet de Murano zich dankzij een typisch Amerikaans kenmerk goed te onderscheiden: overmacht. De uitrusting is riant, het comfort hoog en de prestaties worden met groot gemak neergezet.