Volkswagen ID.Buzz Cargo

Het mes snijdt aan twee kanten

Een autoliefhebber wil bij voorkeur de leukste en meest opwindende auto rijden die het budget toelaat. Een ondernemer wil juist de meest praktische auto die bovendien zo voordelig mogelijk per kilometer is. Tot nu toe konden die twee wensen nauwelijks worden verenigd. Met de komst van de Volkswagen ID.Buzz Cargo zou daar verandering in moeten komen!

Autotest | Volkswagen ID.Buzz Cargo Het mes snijdt aan twee kanten

De ID.Buzz Cargo combineert retro vormgeving met elektrische aandrijving. Het resultaat is een bus die schoner, comfortabeler en voordeliger per kilometer is dan een conventionele bedrijfswagen.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • comfortabeler, schoner en voordeliger per KM dan een bus met verbrandingsmotor
  • prima weggedrag

Min

  • sombere kleuren interieur bij Cargo-versie
  • goedkoop plastic in interieur

Conclusie

Weet de Volkswagen ID.Buzz Cagro werk en plezier te combineren? Ja, en zelfs meer dan dat. Eerst de zakelijke kant. De ID.Buzz is een prima bus die dankzij elektrische aandrijving heel veel binnenruimte uit bescheiden buitenmaten haalt. De elektrische aandrijving zorgt voor een lage kilometerprijs (lage afschrijving, weinig onderhoud).

Vanaf de bestuurder gezien is de elektrische aandrijving een enorme sprong vooruit ten opzichte van een verbrandingsmotor. De ID.Buzz Cagro presteert met gemak en biedt een rust en souplesse die tot nu toe alleen was weggelegd voor personenauto's. Dankzij het lage zwaartepunt is de wegligging bovendien prima.

Maar de ID.Buzz is meer dan alleen aantrekkelijk en verstandig! Wie voorrijdt met een ID.Buzz Cargo geeft meteen een visitekaartje af. De ID.Buzz is een auto die met de techniek en de vormgeving heel veel positieve aandacht trekt en daar kunnen bedrijven met de Cargo slim op meeliften. Zo snijdt het mes aan twee kanten.