Opel Kadett (1979 - 1984)

De basis staat

Ter gelegenheid van de presentatie van een nieuwe auto haalt een autofabrikant soms een oud exemplaar uit het museum. Op die manier wordt extra duidelijk hoeveel vooruitgang is geboekt in de afgelopen jaren. Bovendien mag heel soms worden gereden met zo'n museumstuk! Daarom maakt Autozine, vier decennia na dato, kennis met de Opel Kadett D CarAVan.

Autotest | Opel Kadett (1979 - 1984) De basis staat

De Opel Kadett D is een middelgrote gezinsauto voor de massa. Daarom heeft de auto geen uitgesproken karakter, maar heeft Opel een balans tussen prijs, prestaties, innovatie en gemak gevonden.

Plus

  • ruim en praktisch
  • indirecte, gevoelloze besturing
  • degelijk, solide gevoel

Min

  • te zachte stoelen
  • Karige standaard-uitrusting
  • slechts 4 versnellingen

Conclusie

Tijdens de presentatie van de Opel Astra Sports Tourer (2022) wilde Opel met een proefrit met de Kadett D CarAVan uit 1984 demonstreren hoeveel vooruitgang is geboekt. De vooruitgang is overduidelijk, maar met zo'n groot tijdsverschil kan niet anders worden verwacht. Wat vooral interessant is, is om te ervaren hoe de basis is gelegd. De Kadett D en Astra L bieden een vergelijkbare balans tussen comfort en dynamiek, prijs en uitrusting, innovatie en gemak. Die verhoudingen zijn grofweg gelijk gebleven, maar de techniek is uiteraard sterk ontwikkeld.

Op één punt is Opel zelfs helemaal niet geslaagd met deze proefrit. Dit museumstuk bewijst namelijk dat oude auto's met hun eenvoud een charme hebben die de nieuwe generatie vreemd is.

Opel Kadett 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Opel Kadett

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Opel Kadett B 1.2S

1971 € 2.799,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Oranje
Steff's auto's
Muntendam, NL